9 év alatt megduplázódtak a szobarárak Spanyolországban
2024. szeptember 13. írta: Bartha Tibor

9 év alatt megduplázódtak a szobarárak Spanyolországban

dorm1.jpgA Fotocasa internetes ingatlanportál adatai szerint Katalóniában nőttek leggyorsabban a szobaárak egész Spanyolországban.

2024 első félévében 611 euró volt az ár, ami 97%-kal magasabb – gyakorlatilag a duplája –, mint amennyibe 2015-ben került.

Barcelona vezeti ezt az áremelkedést. A katalán fővárosban egy szobabérlés átlagosan 638 euróba kerül. L'Hospitalet de Llobregat, amelyet vonat, busz és metró köt össze Barcelonával, a második legdrágább város a szobaárak tekintetében (533). A dobogóra pedig a többek között Cerdanyola del Vallès zárja 504 eurós átlaggal.

A Baleár-szigetek követik Barcelonát, átlagosan 576 euróval, ezt követi Madrid, 552-vel. Van még két másik olyan terület, Baszkföld és Navarra, ahol az átlagárak szintén meghaladják az 500 eurót, 543, illetve 512-vel. A lista alsó felében Extremadura és Castilla-La Mancha található, 239 és 269 eurós árakkal.

Maria Matos, a Fotocasa igazgatója és szóvivője az Europa Pressnek kifejtette, hogy a közös lakások ára "nagyon jelentősen" emelkedett az elmúlt években, és kiemeli "a növekedés sebességét".


„Ennek a hatalmas növekedésnek a fő oka a lakáskínálat és a kereslet közötti egyensúlyhiány, ami az árak emelkedését okozza” – mutatott rá Matos.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr9718490960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása