4500 szociális bérlakás épül Barcelonában 2027-ig
2024. augusztus 26. írta: Bartha Tibor

4500 szociális bérlakás épül Barcelonában 2027-ig

viv.JPGEzen felül pedig több, mint 15 ezer szociális újítanak fel, egy 3 éves terv keretében.

A lakhatási válság Barcelonát sem kíméli, a többi világvároshoz hasonlóan kihívások elé állítja ez a városvezetőket. A katalán fővárosban is igyekeznek választ találni a problémára, s ha lassan is de elindulni látszik egy folyamat, ami enyhíthet a helyzeten. A katalán fővárosban és a környező településeken 19 151 szociális lakás terveznek építeni és felújítani 2027-ig.

Tavaly július végén a Habitatge Metròpolis Barcelona (AMB) véglegesen jóváhagyta a nagyvárosi cselekvési tervet (PAM), amely az idei évtől egészen 2027-ig szól, és amely olyan területekre koncentrál, mint a kohézió, a mobilitás vagy a területi tervezés, többek között.

A lakhatás az AMB fontos területei közé tartozik. A következő három évben a fővárosi közigazgatás egyebek mellett 4500 szociális bérlakás megépülését és közel 16.000 rehabilitációs munkát tűzött ki célul maga elé.  Habitatge Metròpolis települések között.

Ugyanez a terv tartalmazza a Fővárosi Lakáskonzorciumon (Consorci Metropolità de l'Habitatge) keresztül 10 000 lakás rehabilitációját, amelyek tíz városrésznek felelnek meg egy tucat településen. A becslések szerint ezeknek a beruházásoknak az értéke a 100 millió eurot is elérheti. Az AMB második ütemben azt vizsgálja meg, hogyan lehet a rehabilitációs projektet 15.900 otthonra kiterjeszteni.

A cél, hogy a lehető legtöbbet tegyenek meg azokért a városlakókért, akik különböző oknál fogva nem tudnak lépést tartani Barcelona népszerűségéből eredő lakásár emelkedésekkel, s így kiszorulnak a piacról.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr4318475901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása