Ebben a kerületben vannak Barcelona legolcsóbb lakásai
2024. szeptember 10. írta: Bartha Tibor

Ebben a kerületben vannak Barcelona legolcsóbb lakásai

noubarris.JPGNem könnyű olyan helyet találni, ahol még elfogadhatóak az ingatlanárak a katalán fővárosban.

Barcelona nem olcsó város, már ami a lakásárakat illeti, igaz ebben az is közrejátszik, hogy világvárosról beszélünk. Jelenleg a lakások átlagos négyzetméterára 4317 euro (1,7 millió forint) ez pedig 6,3 %-os emelkedést jelent a 2023-as értékekhez képest. Így pedig nagyon át kell nézni a különböző kerületek árait ahhoz, hogy elfogadható összegért lehessen lakást venni.

A legolcsóbb kerület most Nou Barris, ahol nem hogy nőttek, épp ellenkezőleg, csökkentek az árak tavalyhoz képest 1,3%-kal. Ennek megfelelően az átlagos négyzetméter ár 2386 euro, azaz 954 ezer forint körülbelül. A legdrágább került pedig jelenleg Sarrià-Sant Gervasi, ahol egy év alatt 4,4%-kal nőttek az árak, elérve az 5666 euro/négyzetmétert (2,3 millió forint).

A magas ár ellenére mégsem itt volt a leggyorsabb az emelkedés üteme Barcelonában, hanem a L'Eixampleban, amely egyébként is egy kedvelt kerülte (itt 9,8%-os emelkedés volt elérve az 5325 euros - 2,1 millió forintos - árat), illetve Sant Martí, ahol 3923 eurora, azaz 1,6 millióra emelkedett tavalyhoz képest az átlagos négyzetméterár, 9,6%-kal nőve 2023-hoz képest.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr918487833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása