Ez Spanyolország legdrágább bevásárlóutcája
2024. augusztus 30. írta: Bartha Tibor

Ez Spanyolország legdrágább bevásárlóutcája

pg.pngAz arisztokráciának készült 200 éve, és ma is a legfelkapottabb hely Barcelonában.

A katalán fővárosban található Spanyolország legdrágább utcája, amely 1,6 kilométer hosszan szeli át az Eixample-t, s ahol a világ legfényűzőbb márkái találkoznak. Ez a Passeig de Grácia, Barcelona egyik legimpozánsabb sugárútja.

Barcelona legdrágább és legikonikusabb útja 200 éves múltra tekint vissza. A Passeig de Gràcia azzal a szándékkal épült 1824-ben, hogy a város egyik legfenségesebb útja legyen, széles utakkal hogy az akkori kocsik még kényelmesebben elférjenek. 1927-ben avatták fel, s azóta is őrzi pompáját.

Anno Barcelona egyik legismertebb szabadidős központja volt, tele elegáns kávézókkal, éttermekkel, tánctermekkel és nyári színházakkal, mint például a Jardí de les Delícies, azaz a Földi Gyönyörök Kertje. A 19. század végén kezdett előtérbe kerülni a kereskedelmi jellege, amelynek nyomán a burzsoázia is megjelent, új szintre emelve a sugárút fényét.

Ez a tendencia pedig azóta is tart, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy ez az utca a legdrágább egész Spanyolországban 2021 óta, a JLL jelentése szerint, s olyan madridi utakat előz meg, mint például a Gran Vía, a Preciados-Sol, a Fuencarral vagy a Serrano. A legutóbbi adatok szerint itt az üzletek havi bérleti díja 256 eurora emelkedett négyzetméterenként, köszönhetően a luxuskereskedők érdeklődésének.

De nem csak Spanyolországban, világviszonylatban is előkelő helyet foglal el a Passeig dr Grácia, amely a Cushman & Wakefield ingatlan-tanácsadó cég Main Streets Across the World jelentése szerint, a 17. helyet foglalja el a világ legdrágább bérleti díjával rendelkező kereskedelmi utcák rangsorában.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr4618478581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása