8 %-kal nőtt a barcelonai háztartások vásárlóereje idén
2024. augusztus 28. írta: Bartha Tibor

8 %-kal nőtt a barcelonai háztartások vásárlóereje idén

gazd01.JPGEmelkedett az elkölthető jövedelem, 4%-kal haladva meg a pandémia előtti szintet.

A barcelonai háztartások vásárlóereje 7,9%-kal nőtt 2024 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Barcelona Városi Tanács (Oficina Municipal de l'Ajuntament de Barcelona (OMD) szombaton közzétett adataiból.

A jelentésből az is kiderül, hogy az infláció hatását figyelembe véve a rendelkezésre álló jövedelem 4%-kal haladta meg a pandémia előtti szintet.

A egyéb jövedelem volt az amelyik a legdinamikusabban emelkedett, az első negyedévben 11,5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, miközben a bérkompenzáció 7,6%-kal nőtt, a szociális juttatásoké pedig 4,3%-kal.

Az egyéb jövedelem különböző fogalmakat foglal magában, mint például az egyéni vállalkozók munkájából származó bevétel, a bérleti díj, a vagyonjövedelem és olyan források, mint a háztartások közötti transzferek, amelyek 2022 óta gyorsabb növekedése az ingatlanárak dinamikusan emelkedő tendenciájának köszönhető.

A források összetételét nézve a családok bérjövedelmének 56,2%-a a munkajövedelemből származik, ezt követik az egyéb jövedelmek (25,5%) és a szociális juttatások (18,2%). Ezek közül az egyéb jövedelmek súlya 2023 óta nő. a másik bevételi forráshoz képest.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr318476995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása