Több, mint 1,7 millióra nőtt Barcelona lakosainak száma
2024. szeptember 04. írta: Bartha Tibor

Több, mint 1,7 millióra nőtt Barcelona lakosainak száma

bar01.JPGA világváros lakosságának növekedése nem csökken, negyedük már nem barcelonai.

A Katalán Statisztikai Hivatal (IDESCAT) legfrissebb jelentése szerint Barcelona lakosainak száma 2024 január 1-én átlépte az 1,7 millió főt, amely a második egymást követő évben növekszik, és 2,6%-kal haladja meg az előző évi számot. Érdekesség, hogy 1991 óta az 1 702 814 fő a legmagasabb szám a katalán fővárosban.

A jelentés kitér arra, hogy a nem Barcelonában születettek száma 2015 után először haladta meg a városban születettekét, viszont jó jel, már ha ezt lehet mondani, hogy nőtt a spanyol nemzetiségűek száma.

Ez fontos, mivel egyre vegyesebb képet mutat a lakosság összetétele. Továbbra is a külföldi lakosság határozza meg a demográfiai ütemet, összesen 432 556 külföldi állampolgárt regisztráltak 2024. január 1-jén Barcelonában, ami az elmúlt évekhez hasonlóan felívelő pályán van. A regisztrált külföldi állampolgárságúak száma 10,4%-kal nőtt 2023-hoz képest, ami abszolút értékben a közelmúlt történetének maximumát jelenti, elérve a 25,4%-os arányszámot. Ez pedig azt jelenti, hogy minden 4 barcelonai külföldi állampolgár.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr4418484557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása