2,4%-ra csökkent a katalán infláció augusztusban
2024. szeptember 15. írta: Bartha Tibor

2,4%-ra csökkent a katalán infláció augusztusban

infl.jpgEzzel már nagyon közel jár az Európai Unió által megfogalmazott 2%-os szinthez.

Katalónia tovább halad a 2%-os infláció elérése felé. A fogyasztói árindex (CPI) legfrissebb adatai szerint Katalóniában augusztusban 2,4 százalékos drágulást regisztráltak, ami félpontos csökkenést jelent a tavalyihoz (2,9%) képest, miközben a havi kamatláb 0,1%-kal esett az Országos Statisztikai Intézet (INE) csütörtökön közzétett adatai szerint.

A számadatok szerint a fogyasztói árindex csökkenésének fő oka a közlekedés, amely magában foglalja az üzemanyagárak változását is, és amely több mint 1%-kal csökkent. Ezzel szemben augusztusban a legtöbbet a szállodák árai (4,3%) emelkedtek az egy évvel ezelőttihez képest, ezt követik lakásárak (3,9%) -amely tartalmazza az áramot-, az alkoholos italok és dohányáruk (3,7%), az oktatás (3,3%), az élelmiszerek és alkoholmentes italok (2,6%), valamint a szabadidő és a kultúra (2,3%).

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr5118492162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása