Új elnöke lesz a Spanyol Nemzeti Banknak
2024. szeptember 05. írta: Bartha Tibor

Új elnöke lesz a Spanyol Nemzeti Banknak

escriba.JPGAz eddigi közszolgálati miniszter veszi át Pablo Hernández de Cos helyét a jegybank élén.

A kormánya digitális átalakításért és a közszolgálatért felelős minisztert, José Luis Escrivát jelöli a Spanyol Nemzeti Bank új kormányzójának, Pablo Hernández de Cos helyére. A kinevezés ténye bár még nem hivatalos, több mint valószínű, annak ellenére, hogy az ellenzéki PP elutasította azt, mondván Escrivá a kormányból jön.

A leendő jegybank elnöknek bőven van tapasztalata pénzügyi téren. 2004 és 2012 között a BBVA bankcsoportnál először annak globális vezető közgazdászaként és a kutatási osztály igazgatójaként, majd 2010-től a Global Public Finance-ért felelős ügyvezető igazgatóként dolgozott.

Politikai pályára lépése előtt fontos szerepet töltött be különböző spanyol és európai költségvetési felügyeleti szervekben, például a spanyol költségvetési felelősséggel foglalkozó független hatóságban (2014–2020) és az Európai Unió Független Pénzügyi Intézményeinek Hálózatában (2015–2019). Volt az Európai Központi Bank monetáris politikai osztályának vezetője (1999–2004), illetve a bázeli székhelyű Nemzetközi Fizetések Bankjának amerikai kontinensért felelős főképviselője (2012–2014).

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr9818485217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása