Nőtt a saját márkás termékek aránya Katalóniában
2024. október 04. írta: Bartha Tibor

Nőtt a saját márkás termékek aránya Katalóniában

aldi01.JPGErről a német szupermarketlánc számolt be legutóbbi tanulmányában.

Nem csak Katalóniában, de egész Spanyolországban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a saját márkás termékek a vásárlások során. Erről az ALDI írt a la Marca Pròpia a Espanya, azaz a spanyolországi Saját Márka Tanulmány negyedik kiadásában.

A tanulmány szerint az elmúlt években a saját márkás termékek - Gutbio, a La Tabla vagy a Milsani - erős növekedést mutattak a katalán családok bevásárlásainak során. Minden tizedik katalán háztartás növelte saját márkás termékek fogyasztását az elmúlt évben, ennek fő oka az ár/érték arány. Jelenleg a saját márkák aránya a teljes kínálat 49,7%-át képviseli, de a katalán fogyasztók 42%-a a közeljövőben tovább növelné ezen termékek fogyasztását.

A tanulmány szerint a fogyasztók 23%-a kulcsfontosságú megkülönböztető tényezőnek tartja az árat, de a válaszadók 88%-a számára továbbra is az ár-érték arány a fő tényező. Ez azt mutatja, hogy bár a költekezés visszafogása fontos, a katalán fogyasztók nem hajlandók kompromisszumot kötni a vásárolt termékek minőségében.

Az ALDI egyébként is etalonnak számít Katalóniában, köszönhetően saját márkás termékeinek, amelyek az üzletekben kapható termékek 90%-át teszik ki. 10 termékből 8 Spanyolországban készül, ami megerősíti az ALDI elkötelezettségét a helyi termékek és a nemzeti beszállítók támogatása iránt. Ez a megközelítés lehetővé tette a szupermarketlánc számára, hogy hű maradjon üzleti modelljéhez, és kiváló minőségű termékeket kínáljon versenyképes áron, még infláció idején is.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr4418700412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása