Megduplázódtak a külföldi befektetések Katalóniában
2024. szeptember 21. írta: Bartha Tibor

Megduplázódtak a külföldi befektetések Katalóniában

barce.jpeg2024 áprilisa és júniusa között ez a szám 700 millió fölött volt, duplája a tavalyinak.

A spanyol Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium szerint megduplázódtak a külföldi befektetések Katalóniában az idei év második negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Április és június között a külföldi befektetések 743,5 millió eurót tettek ki, 103,1%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában.

A pozitív számok ellenére azonban a Katalóniába irányuló külföldi befektetések három egymást követő hónapban mutattak csökkenő tendenciát, így az első negyedévben 27%-os volt a visszaesés. A kumulált időszakban, 2023 és 2024 első féléve között a külföldi befektetések Katalóniában 112,9%-kal, 1761,5 millió euróra emelkedtek.

Spanyolország egészében a külföldi befektetések 4996 millió euróra emelkedtek az idei második negyedévben, ami 26,2%-kal kevesebb, mint az idei első negyedévben, de 129,4%-kal több, mint 2023 második negyedévében.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr2718496498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása