Történelmi árrekordot értek el nyáron a barcelonai szállodák
2024. szeptember 14. írta: Bartha Tibor

Történelmi árrekordot értek el nyáron a barcelonai szállodák

w.JPGAlacsonyabb forgalom mellett is kiemelkedően magas árbevételt hozott az év eddigi szakasza.

A Gremi d'Hotels csütörtökön közzétett jelentése szerint egészen kiváló nyara volt a barcelonai szállodáknak, amelyek kissé csökkenő vendégszám mellett is rekordnak számító eredményt értek el.

A jelentés szerint júliusban és augusztusban a katalán fővárosban 195,1 euróban ugrott az egy éjszakára jutó átlagár, ami soha nem látott érték, és amely 30%-kal haladja meg a 2019-es szintet. Annak ellenére, hogy a pandémia előtti utolsó teljes évhez 60 ezerrel, a tavalyihoz képest pedig 45 ezerrel csökkent a szállóvendégek száma, a magasabb egy éjszakára jutó ár (2023-ban egy 150,1 euro volt), illetve a 85%-os kihasználtság okán mégis történelmi nyarat hozott a szállodáknak.

Ezek után nem csoda, ha Jordi Clos, Gremi d'Hotels elnöke azt jósolja, hogy 2024 a rekordforgalom éve lesz Barcelonában.

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr6918491566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása