Minden második munkahely a turizmushoz kötődik Tarragonában
2024. szeptember 22. írta: Bartha Tibor

Minden második munkahely a turizmushoz kötődik Tarragonában

salou.JPGItt gyakorlatilag majdnem minden erre az iparágra épül, a cél a teljes éves kapacitás kihasználása.

2023-ban 5,6 millió turista kereste fel Tarragona tartományt. A Costa Daurada és a Terres de l'Ebre szálláshelyei tavaly több mint 20 millió vendégéjszakát regisztráltak, amely által a turisztikai aktivitás visszatért a járvány előtti szintre, és megerősítette, hogy az ágazat ennek a tartománynak fő társadalmi-gazdasági mozgatórugója.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az az adat, hogy a turizmus kétszer akkora a súllyal bír gazdaságilag, mint Spanyolország egészében. Míg állami szinten a GDP mintegy 12%-át támogatja a turizmus, addig Tarragona régióiban ez a szám 26%-ot jelent. A turisztikai cégek közvetlen hozzájárulása Tarragona gazdaságához meghaladja a 6000 millió eurót.

Ez - természetesen - munkaerőpiacra is hatással van, nem csoda hát, hogy a turizmus a munkahelyteremtés fő alapja.. A régióban több mint 25 000 ember rendelkezik idegenforgalmi képesítéssel, ami a teljes foglalkoztatotti létszám mintegy 28,5%-át teszi ki.

A Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (Tarragonai Vendéglátó és Idegenforgalmi Üzleti Szövetség, FEHT) vezetője Berta Cabré szerint egyenlőre március és október közé tehető a csúcsidény, de szeretnék elérni, hogy ez 365 napra tolódjon ki.

„A jövő nem arról szól, hogy a nyári hónapokban növekedjünk tovább, amely kapacitások már most is maximálisan telítettek, hanem arról, hogy az év 365 napján 80 százalékos kihasználtsággal dolgozzunk” – nyilatkozta Cabré

Barcelona gazdasági hírei érdekelnek? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://elconsultor.blog.hu/api/trackback/id/tr4918497202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása